STØVKRYSTALLER PÅ HÅ GAMLE PRESTEGARD

Støvkrystaller er en utstilling som tar for seg alzheimer og demens. Utstillingen er kuratert av Christine Hansen som selv hadde en mor som var rammet av alzheimer. Da Christine hadde jobbet frem separatutstillingen Come What May, med utgangspunkt i moren og hennes sykdom følte hun at det var for tungt å fronte denne utstiilingen alene. Dermed begynte hun å undersøke om det var andre som arbeidet med denne tematikken. På denne måten kom hun over Bente Gevings arbeider Margit Ellinor Glemte minner, Almanakk av Laila Kongevold, Viktor Micas arbeider og min Dust Catches Light. 

Denne utstillingen har gitt et enormt faglig og menneskelig utbytte fra første start og til dagene på Hå gamle prestegård hvor utstillingen nå henger. Hå gamle prestegard ligger på vakre Jæren utenfor Stavanger, og vi bodde på Obrestad fyr. Hver morgen våknet vi til viduer fylt med himmel og hav. Sammen monterte vi utstillingen på dagen og om kvelden gikk vi tur langs stranden, vi lagde mat til hverandre og drakk vin. Det var en utrolig givende måte å montere en utstilling på. Å leve så tett, over en liten uke. Å kunne bruke kvelden til å dele erfaringer og tanker som dukket opp under dagens arbeid. Hjelpe hverandre videre. Evaluere på en naturlig og organisk måte. Hva fungerer? Hva kan gjøres bedre? Samtale rundt tematikken, som vi alle har forskjellige opplevelser med fra nær familie. Det gir fokus, ro og energi til arbeidet.

Det er litt vemodig å skulle dra fra Hå gamle prestegard. Fra fyret, kunstnerne og de dyktige teamet på galleriet. Heldigvis skal utstilligen videre til Galleri F15 på Jeløya i november. Det samme arbeidene, i helt nye omgivelser.  

Kunstner Bente Geving og kurator/kunstner Christine Hansen etter en lang dag med montering.

Kunstner Bente Geving og kurator/kunstner Christine Hansen etter en lang dag med montering.

Christine Hansens arbeider.

Christine Hansens arbeider.

Christine Hansens arbeider.

Christine Hansens arbeider.

Christine Hansens arbeider.

Christine Hansens arbeider.

Bente Gevings arbeider.

Bente Gevings arbeider.

Bente Gevings arbeider.

Bente Gevings arbeider.

Viktor Mickas verk.

Viktor Mickas verk.

Mine arbeider.

Mine arbeider.

Mine arbeider.

Mine arbeider.

STØVKRYSTALLER - en utstilling om demens og Alzheimer

Utstillingen presenterer fem kamerabaserte prosjekter av Bente Geving, Viktor Micka, Laila Kongevold, Marie Sjøvold og Christine Hansen. Med utgangspunkt i egne erfaringer undersøker de tematikk knyttet til Alzheimer og demens.

Takk til Hå Gamle prestegard for et veldig bra samarbeid. Og til kurator Christine Hansen som har gjort denne utstillingen mulig.