19. august - 10. september: NEW EXHIBITION//Om natten er alle alene

VERNISSAGE BÆRUM KUNSTFORENING
MARIE SJØVOLD - Om natten er alle alene
Lørdag 19. august kl. 12.00
Kari Hesthamar åpner utstillingen.

Utstillingen består av fotografier og video, og skildrer den unike stemningen, intimiteten og tilstanden som oppstår på natten – mellom mørket og lyset, drøm og virkelighet. Dette er første gang prosjektet stilles ut i Norge.

 

OM NATTEN ER ALLE ALENE

“Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning. Det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är djupast, då mardrömmarna är verkligast. Det är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme när de flesta barn föds.” – Ingmar Bergman, Vargtimmen

Jeg er fremdeles våken. Natt etter natt har jeg vært våken. Ventet på at søvnen skal komme til de rundt meg. Lyttet til den ujevne pusten som flyter over i en rytme. I et ubemerkelig sekund er det som om noe forlater kroppene deres. Noe tungt, men på samme tid lett. Det glir over i kroppen min og sprer seg i hele rommet. Opp i taket og inn i alle de mørke krokene. Bedøvende. Jeg kjenner jeg blir tung og varm. Kjemper for å holde meg våken. De forsvinner inn i en verden jeg aldri kan ta del av. De er alene nå. Søvnen er som en liten død. Fysikken og tiden opphører. En natt kan føles som en evighet eller være over på et sekund. Søvnen er et daglig vendepunkt, en slutt og en ny start. En ventetid mellom to hendelser som er et helt liv i seg selv.

-Marie Sjøvold


OM UTSTILLINGEN

Vi mennesker bruker en tredjedel av livene våre på å sove, det er en hverdagsmagi, et mareritt og en livsviktighet som er verdt å fokusere mer på. Søvnen og natten er Marie Sjøvold sitt utgangspunkt for å fotografere mennesker og landskap i utstillingen Om natten er alle alene . Utstillingen består av fotografier og video, og skildrer den unike stemningen, intimiteten og tilstanden mellom drøm-og-virkelighet, lys og mørke, som oppstår i deres hjem, sinn og nærmeste omgivelser på natten og i gryningen.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord og ble påbegynt da Sjøvold deltok i Norwegian Journal of Photography#1. Flere av fotografiene er publisert i boken Norwegian Journal of Photograhy#1 (Journal Forlag). Dette er første gang prosjektet stilles ut i Norge.