Verksted: Ord og bilder

 

Velkommen til verksted med skribent Nina M. Schjønsby og kunstner Marie Sjøvold

Har du behov for innspill på egne tekster eller bilder? Trenger du råd for å komme i gang, eller finne din egen stemme?

Dette verkstedet gir deg mulighet til å diskutere arbeidet ditt i en liten gruppe, enten du jobber med tekst eller et visuelt materiale, eller begge deler. Det legges opp til at hver og en har med seg materiale, som de deler med gruppa og får konstruktive innspill på. Vi beregner god tid til hver gjennomgang.

Vi vil fortelle om våre erfaringer fra det å arbeide frem et prosjekt, og gi konkrete tips knyttet til de ulike fasene i prosessen, enten det er visuelt eller tekstbasert. Dette verkstedet vil være et forum der man kan få inspirasjon, enten man arbeider med en fotobok, en personlig refleksjonstekst, eller skriver en søknad.

Kurset vil tilpasses deltagernes behov. Vi kan ta for oss billedutvalg og lage sekvenser av større billedserier, diskutere tematikk og forholdet mellom tekst og bilde. Vi kan også vie oppmerksomhet til tekstens oppbygning, rytme og ulike faser i skriveprosessen: Hvordan starter jeg en tekst? Hvordan sirkle inn et tema? Hvordan når jeg frem til andre med det jeg vil formidle? Du kan få et blikk utenfra på arbeidet ditt for å finne en retning videre. 

PRAKTISK INFORMASJON

Buss nr. 250 går ofte fra Oslo til stoppestedet Skjæret i Vollen. Suppe og brød i verkstedet når dere kommer.

Adresse:

Det lille røde huset i G.M. Brydesvei 6a, 1390 Vollen

 

Helgekurset

16.09-17.09.2023

13.00-19.00, lørdag & søndag

Deltagere: maks. 6 stk

Pris: 3 400 kr inkl. lunsj, kaffe/te, frukt og snacks.

OM OSS

Nina Mauno Schjønsby er skribent og redaktør og driver Tekstbyrået forlag sammen med Halvor Haugen. Hun har hovedfag i kunsthistorie og arbeider ofte opp mot offentlige eller private arkiver. ​​I sin praksis er hun opptatt av å problematisere historieskriving og synlighet, og belyse marginaliserte deler av historien. Siste utgivelser er Lyset i flatene. I arkivet etter Harriet Backer (Forlaget Uten tittel, 2021, i samarbeid med Hedevig Anker) og Antimonument: En sirkulerende journal om vennskap og laurbær (Tekstbyrået forlag, 2019). Nina har publisert i blader som Vinduet, Rhizome: Cultural Studies in Emerging Knowledge og SITE og har en fast bokspalte i bladet Billedkunst. Nylig har hun vært redaktør for antologien Kvisten på grenen, grenen på treet: Unge Kunstneres Samfund 1921–2021 (Forlaget Press, 2021, i samarbeid med H. Haugen), samt monografiene Bente Sætrang (Arnoldsche, 2020) og Kari Steihaug (Arnoldsche, 2022). I de siste årene har hun undervist i tekst på Kunsthøgskolen i Oslo, Kunstakademiet i Tromsø, ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen, og i Den kulturelle skolesekken. For tiden skriver hun en bok om det håndskrevne tidsskriftet Forloren Skildpadde, utgitt i 1837 av Camilla Collett & Emilie Diriks.

Marie Sjøvold er billedkunstner som anvender fotografi i sin kunstneriske praksis. Hun er utdannet fotograf og bruker kameraet til å undersøke bevissthetens ytre grenser, menneskets adferd og relasjoner, samt overgangsfaser. Et underliggende spørsmål som går igjen i hennes prosjekter er hvordan vi opplever virkeligheten. I forlengelse av dette utforsker hun eksistensielle problemstillinger knyttet til hjem, arv og tid. Marie har gitt ut bøkene Dust Catches Light (2011), Midnight Milk (2015) og How Much Silence Can You Take? (2022) på Journal Forlag. Hun har også erfaring med selvpublisering. Marie har stilt ut i gallerier, museer og fotofestivaler verden over, blant annet Deichtorhallen i Hamburg, Calouste Gulbenkian og Musée Beaux-Arts Rouen i Frankrike, Hasselblad Center i Gøteborg, Kristiansand Kunsthall, Sandefjord Kunstforening, Fotografisk Center i København, Pingyao International Photo festival i Kina, Riga Photo Month i Riga, Henie Onstad Kunstsenter og ved Fotogalleriet og Nobels Fredssenter i Oslo. I 2011 mottok hun Fritt Ord sin pris The European Photo Exhibition Award. Hennes verk er kjøpt inn til Oslo Kommunes Kunstsamling, Preus Museum, Calouste Gulbenkian Foundation, Utenriksdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Kunst på arbeidsplassen, Norges Bank, NTNU og Fritt Ord. Marie har undervist på Oslo Fotokunstskole, Den Norske Filmskolen, Bilder Nordic of Photography og i Den Kulturelle Skolesekken.